Nieuw atelier

Vandaag heb ik de sleutel opgehaald van mijn nieuwe - waarschijnlijk zeer - tijdelijke atelier. Het adres is Amethisthorst 421 in Den Haag (Mariahoeve). Het betreft een lokaal in een schoolgebouw dat op de nominatie staat te worden afgebroken. Buiten is aan de straat al een groot bord geplaatst met een 'artist's impression' van het nieuwe gebouw wat daarvoor in de plaats zal komen. Het lokaal is ruim en licht genoeg, maar door de vorige gebruiker niet wat je noemt 'bezemschoon' achter gelaten. Vandaag heb ik alle achtergelaten rommel uit het lokaal gegooid en sloten gemonteerd op zowel de toegangsdeur naar mijn lokaal, als de tussendeur die vanuit mijn lokaal toegang geeft tot een belendend lokaal dat (nu nog) leegstaat. De algehele staat van het gebouw is nogal treurig: overal grafitti en achtergelaten zooi. Ik heb het lokaal geaccepteerd omdat dat voor dit moment de enige mogelijkheid was, maar ik blijf op de uitkijk voor iets behoorlijks. 

 

De koe op de foto boven deze tekst heb  ik vandaag geschilderd en zal de laatste koe zijn van de Generaal Vetterstraat 40. Zaterdag ga ik tussen 14 en 16 uur met belangstellenden vieren dat ik daar een half jaar heb kunnen schilderen. Op maandag 30 juni verhuis ik dan naar mijn nieuwe stek.