12. april 2022
Gisteren de laatste hand gelegd aan dit portret van Herman H. onze buurman. Olieverf op doek, 40 x 50 cm. Vandaag Herman 'op inspectie' gehad, die dit schilderij direct op zijn (zeer uitgebreide) familie app heeft gezet. Hij blij, ik blij!
01. april 2022
Vandaag dit schilderij afgeleverd. Olieverf op linnen, 50 x 60 cm. Sjoerd is een vriend en reisgenoot van onze dochter en vroeg mij om een portret van hem te schilderen. Aan dat verzoek heb ik met veel plezier voldaan en het schilderij is door hem goed ontvangen. Hij blij, ik blij!
10. maart 2022
Vandaag hebben haar zoon en schoondochter dit portret van Ria van D. bij mij thuis opgehaald. Ria voelde zich 'net als de koningin' toen ze poseerde voor dit schilderij. Olieverf op doek, 30x30 cm. Ik ben blij dat dit product goed terecht is gekomen!
23. februari 2022
Een snelle schets van Marian. Olieverf op doek 30 x 30 cm.
23. februari 2022
Vandaag een nieuw portret van Ella afgerond. Het oude is om verschillende redenen achterhaald en met dit portret ben ik gelukkiger. Olieverf op doek, 40 x 50 cm
11. februari 2022
Vandaag Marian de keus gelaten uit drie versies van van haar gemaakte portretten. Het werd deze: olieverf op linnen 50 x 60 cm. Waar ik zelf lol in heb is de verwijzing in de rechter bovenhoek naar een tekening die ik ruim dertig jaar geleden heb gemaakt.
17. januari 2022
Dit is alvast een vóóraankondiging. Vanaf 22 oktober tot en met 6 november a.s. zal ik samen met Matilde Zijp bij Ars Aemula in Leiden nieuwe schilderijen exposeren. Matilde maakt heel uiteenlopend werk. Kijk voor een indruk op haar website: www.matildezijp.nl Ik zal mij beperken tot portretten van verschillend formaat maar alle uitgevoerd in olieverf. Ik kijk enorm uit naar 22 oktober!
03. december 2021
Mijn atelier is op dit moment voor mij nog slecht bereikbaar in verband met mijn tijdelijke geringe mobiliteit. Maar er is altijd nog de kamer thuis die ik kan gebruiken hoewel die knetter vol staat met teken en schilderspullen. Voor het schilderen van kleine portretjes zoals deze is er nog wel genoeg ruimte.
01. december 2021
Toen ik gisteren na lange tijd weer naar mijn atelier kon komen trof ik deze verrassing aan. Iemand had voor de kick een kinderfietsje door een van de ramen gegooid. De ruit uiteraard volkomen vernield en overal glas in het atelier. Het vandalismeseizoen is kennelijk weer begonnen in de wijk Meerzicht in Zoetermeer
01. november 2021
Om twee tekeningen van hun lijst te kunnen ontdoen om ze vervolgens opnieuw, maar nu professioneel, te kunnen laten inlijsten moest ik eerst het een en ander aan schilderijen, grafiek en tekeningen in mijn opslag thuis herschikken om bij die twee betreffende tekeningen te kunnen komen. Daarbij kwam opeens deze tekening uit 1990 of daaromtrent tevoorschijn. Leuke verrassing want ik was dit werk (helaas op inferieur en daarmee kwetsbaar schetspapier) totaal vergeten. De afgebeelde jonge vrouw is...

Meer weergeven