29. september 2020
In 1981 bezocht de Paus Nederland. Ter gelegenheid van die gebeurtenis organiseerde het NRC-Handelsblad in dat jaar een ontwerp wedstrijd voor een Pausmobiel. Mijn inzending (zie afbeelding), wat veiligheid betreft misschien geen optimale keus, maar wat duurzaamheid betreft juist weer wel, behaalde de tweede prijs. Voorzitter van de Jury was destijds Adriaan van Dis, in 1981 redacteur van de krant. De eerste prijs was een vliegreis naar Rome. De tweede prijs was het boek van Bertus Aafjes:...
27. september 2020
De Leidse Kunstroute was voor mij een bescheiden succes. Ik heb twee schilderijen verkocht en een portret opdracht gekregen. In dat laatste heb ik heel veel zin en zal proberen er een mooi resultaat mee te behalen. De schilderijen heb ik inmiddels afgeleverd. Eén van hen komt te hangen naast een Mauve die de koper al had... Geen slechte bestemming voor een schilderij van mij!
23. september 2020
Ik ben trots en blij een workshop met Sam Drukker te kunnen bieden aan leden van Ars. Het aantal plaatsen is beperkt, maar als onverhoopt het aantal belangstellenden tegenvalt zal ik open gebleven plaatsen aanbieden aan de cursisten van Ars en eventuele andere belangstellenden. Deze workshop is uniek en ik zie er zelf erg naar uit. Het zet Ars op de kaart als serieuze speler in het culturele landschap van Leiden
23. september 2020
Een prachtige dag in september aan het strand van Noordwijk. Eerst lekker geluncht in prettig gezelschap, daarna een wandeling over het strand: volle zon, stevige wind, een enkele badgast en geen honden... (Olieverf op doek 30 x 40 cm)
15. september 2020
Als lid van Ars Aemula Naturae zonder eigen atelier in Leiden mag ik van een expositieruimte in het gebouw van Ars gebruik maken om mee te doen aan de Kunstroute die op 26 en 27 september wordt gehouden (beide dagen van 12:00 tot 18:00). Adres: Pieterskerkgracht 9a. Dat weekend is ook het laatste van de ledententoonstelling in hetzelfde gebouw, waar ik ook een schilderij heb hangen.
14. september 2020
Dit schaaltje heb ik afgelopen zaterdag bij een uitdragerij in Gouda gekocht. Het was liefde op het eerste gezicht. Daarom vandaag begonnen met een portretje, dat ik deze week hoop af te kunnen maken. Daarna weer een cowboy? Ik zie wel...
13. september 2020
Weer toegegeven aan het plezier van naar een zwart-wit foto te werken met een cowboy als onderwerp. Ook dit schilderij is evenals de twee voorgangers geschilderd met acrylverf op linnen 120 x 120 cm.
04. september 2020
Tijdens mijn vakantie is in het Europol gebouw in Den Haag door mijn ex-collega's het portret dat ik op hun verzoek van Manuel Navarrete Panagua heb gemaakt aan hem aangeboden. Dit ter gelegenheid van zijn afscheid van Europol. Ik heb Manuel altijd gerespecteerd en graag gemogen dus was het niet alleen een eer, maar ook een genoegen om hem te portretteren. (olieverf op doek, 40 x 40 cm.)
17. augustus 2020
Vandaag de tweede cowboy(achtige) afgemaakt. Eveneens acrylverf op linnen 120 x 120 cm.
09. augustus 2020
Om ruimte te maken in huis heb ik deze week radicaal opgeruimd. Veel schilderijen weggedaan, maar ze wel eerst alle 144 (!) op de foto gezet. Er begint nu wat ruimte te komen in de kamer die als atelier is bedoeld, maar in de loop van de tijd meer in een opslagruimte was veranderd.

Meer weergeven