Afscheid

Vandaag met een kleine expositie van een aantal van de schilderijen die ik in de afgelopen maanden in Rijswijk heb gemaakt afscheid genomen van mijn atelier aan de Generaal Vetterstraat 40. Het gebouw zal binnenkort worden gesloopt. Dankzij het bezoek - en de uitstekende catering door Eugenie - kreeg de zaterdag bijna iets feestelijks. Ik werd blij verrast door de komst van een paar dierbare bezoeksters die ik nooit had verwacht van wie er één een fors eind heeft moeten rijden, vond het zoals altijd fijn Wybe en Nathalie te zien en groeide door de belangstelling van mijn favoriete ex-collega's, Constance met wie ik jaren geleden deel uitmaakte van een clubje mensen die bij de open ateliers naar model schilderde, de bovenste beste buren uit Zoetermeer, en natuurlijk de Zoetermeerse vrienden met wie wij graag en veel optrekken. Maandag nog even terug met een huurbusje om de grote spullen op te halen, dinsdag om de sleutels in te leveren en dan is dat hoofdstuk ook weer gesloten.