Vooruit, nog ééntje....

Nog een zeegezichtje geschilderd puur voor de lol. Maar ik heb nu een idee voor een stadsgezicht, waarvoor ik voor het eerst sinds 1988 - dus na 32 jaar - weer zelf een doek heb opgespannen en geprepareerd. Ik heb vanuit mijn academietijd nog steeds een grote rol schilderslinnen, maar voor spielatten moest ik naar Goedman in Den Haag. Daar vroeg ik ook naar konijnenlijm om het doek te prepareren waarop ik heel meewarig werd aangekeken. Konijnenlijm is wel heel erg old school. Tegenwoordig wordt voor het prepareren van een schildersdoek acrylbinder gebruikt, in combinatie met Gesso. Live and learn. Het doek wat ik nu heb geprepareerd is wel lekker van formaat: 80 x 120.  Jammer alleen dat de acrylbinder een paar uur moest drogen en de gesso, die twee keer moet worden opgebracht, ook. Morgen is alles droog en wil ik met schilderen beginnen. Zie ik erg naar uit.