Patroon?...

In 1981 bezocht de Paus Nederland. Ter gelegenheid van die gebeurtenis  organiseerde het NRC-Handelsblad in dat jaar een ontwerp wedstrijd voor een Pausmobiel. Mijn inzending (zie afbeelding), wat veiligheid betreft misschien geen optimale keus, maar wat duurzaamheid betreft  juist weer wel, behaalde de tweede prijs. Voorzitter van de Jury was destijds Adriaan van Dis, in 1981 redacteur van de krant.

 

De eerste prijs was een vliegreis naar Rome. De tweede prijs was het boek van Bertus Aafjes: 'Voetreis naar Rome'...... Maar toen ik kort na de bekendmaking van mijn prijs in de krant met mijn eerste officiële baan bij het Ministerie van Justitie begon, hadden al mijn toekomstige collega's al over mij gehoord.

 

Bij de ledententoonstelling van Ars die de afgelopen drie maanden te zien is geweest is een publieksprijs uitgeloofd. 331 bezoekers hebben hun voorkeur voor een van de tentoongestelde werken laten blijken op een stemformulier. Met één stem verschil met de eerste prijswinnaar ben ik tweede geworden....

 

Een patroon?